În atenția conducătorilor instituțiilor de învățământ general

❄În contextul condițiilor meteo de lapoviță și ninsoare Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău îndemnă conducătorii instituţiilor de învăţământ general să:

✅Întreprindă lucrări de curățire de zăpadă a teriroriilor instituțiilor de învățământ general și spațiilor adiacente;

✅Asigure accesul copiilor şi elevilor spre grădiniţe, gimnazii şi licee, inclusiv în suburbii prin implicarea tinerilor, voluntarilor;

✅Plaseze avertismente la intrare în instituţiile de educaţie timpurie, şcoli şi licee și să se implice activ în lucrări de înlăturare a ţurţurilor.

📌Menționăm că, ţurţurii reprezintă un adevărat pericol pentru locuitorii capitalei.

▶️Aceştia se formează la streșinile clădirilor din cauza oscilațiilor de temperatură din ultimele zile, devenind un real pericol inclusiv în preajma instituţiilor de învăţământ. Mai ales, ţurţurii pot să apară pe marginile clădirilor vechi care nu au sistem de scurgere a apei de pe acoperiș.

ℹDirecţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău atenţionează comunitatea şcolară să manifeste vigilenţă şi precauţie, sau să evite să se deplaseze prin zonele periculoase şi trotuarele din imediata apropiere de clădirile cu ţurţuri.